Mamont Vodka to alkohol produkowany w jednej z najstarszych destylarni Syberii. Jest tworzony z białej syberyjskiej pszenicy ozimej i znanej ze swojej czystości wody ze źródeł Ałtaju.
Mamont Vodka to alkohol produkowany w jednej z najstarszych destylarni Syberii. Jest tworzony z białej syberyjskiej pszenicy ozimej i znanej ze swojej czystości wody ze źródeł Ałtaju.
Mamont Vodka podlega aż 6-krotnej destylacji i filtracji przez srebro, brzozę i węgiel. Ta wódka klasy premium jest butelkowana na Syberii w wyjątkowe i zachwycające szkło pochodzące z Francji. Dlaczego producenci zdecydowali się na taki kształt butelki? Jest to nawiązanie do kła mamuta. Wódka Mamont powstała, aby uświęcić odkrycie z 2003 roku, zamrożonego przez ponad 18 000 lat ciała Mamuta w syberyjskim regionie Yukatia.